Ett bröd som ska kall jäsa över natten. Perfekt och få nybakat en söndagsmorgon till exempel.
6 stycken
1/4 pkt jäst (á 50 g)
3.5 dl kallt vatten
1.5 tsk salt
1 tsk flytande honung
7 dl siktat dinkelmjöl
+ 0.5 dl till utbakningen
Gör så här
1. Rör ut jästen med saltet och honungen till det löst sig. Häll i vattnet och tillsätt sedan mjölet. Rör ordentligt med en träslev till en smidig men ganska lös deg. Täck bunken med plastfilm och ställ i kylen över natten eller i 8 timmar.
2. Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord. Bearbeta degen så lite som möjlig så man inte förstör luftbubblorna i degen. Dela dagen i 6 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3. Sätt på ugnen på 225 grader och låt bröden jäsa undertiden ugnen blir varm (ca 15 min) Grädda bröden i 15-20 min tills de fått en gyllenburn färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar