söndag 24 juni 2012

Marängtårta med mjölkchokladtryffel och hallon grädde

Supergod och enkel tårta. Mjölkchokladtryffeln behövs förberedas ett par timmar innan, men man lägger ihop tårtan straxt innan servering, annars smälter marängen.


8-10 bitar

2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
1,25 + 3 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller 5 dl färska

Garnering
0,5 l färska jordgubbar
2 dl färska hallon

Gör så här


1.  Hacka chokladen fint. Koka upp 1,25 dl grädde, lägg i den hackade chokladen rör om tills det blir en slät smet. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
2. Vispa 3 dl grädde, blanda försiktigt i hallonen
3. Bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbotten. Fördela lite mer än hälften av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbotten och fördela resten av hallongrädden i ett jämt lager ovanpå.
4. Toppa med jordgubbar och de färska hallonen. Servera genast!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar