Supergod och enkel tårta. Mjölkchokladtryffeln behövs förberedas ett par timmar innan, men man lägger ihop tårtan straxt innan servering, annars smälter marängen.
8-10 bitar
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
1,25 + 3 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller 5 dl färska
Garnering
0,5 l färska jordgubbar
2 dl färska hallon
Gör så här
1. Hacka chokladen fint. Koka upp 1,25 dl grädde, lägg i den hackade chokladen rör om tills det blir en slät smet. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
2. Vispa 3 dl grädde, blanda försiktigt i hallonen
3. Bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbotten. Fördela lite mer än hälften av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbotten och fördela resten av hallongrädden i ett jämt lager ovanpå.
4. Toppa med jordgubbar och de färska hallonen. Servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar