söndag 24 juni 2012

Morotspaj

6 port
Ugn 175 grader

Pajdeg

2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
1 tsk salt
3-4 msk vatten

Fyllning

Smör till stekning
1 msk grönsaksfond
2 dl creme fraiche med tomat och basilika
1 ägg
150 g riven västerbottenost
100 g fetaost i kuber
20 svarta oliver
0,5 dl pinjenötter
800 g grovrivna morötter

Gör så här

1. Hacka samman pajdegen. Kavla/tryck ut den i en pajform. Täck med plastfolie och låt stå svalt en stund
2. Fräs morötterna i smöret, tillsätt fonden.
3. Rör ägg, creme fraiche och osten i en bunke. Blanda i morötterna
4. Bred ut fyllningen i pajskalet. Tryck ner fetaosten och oliverna
5. Rosta pinjenötterna hastigt i en torr, het panna och strö över dem.
6. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar