10 port.
2 kg kycklingben
2 msk smör till stekning
Kronärtskocka & Paprika
2 burkar inlagd kronärtskocka (a290g)
1 burk grillad paprika (Fontana 500g)
1,5 dl färskpresad citronjuice (ca 3 citroner)
1 dl rapsolja
2 msk kycklingfond
4 vitlöksklyftor, pressade
2 msk torkad basilika
1 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
Till servering
125g salladslök
1 burk oliver, gärna blandade
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Bryn kycklingbenen runt om i smör i pannan till fin yta. Lägg dem i en långpanna med höga kanter.
3. Kronärtskockan och Paprika: Skär kronärtskockan och paprikan i grova bitar, blanda med övriga ingredienser.
4. Skeda såsen över kyckling. Hit kan förberedas några timmar i förväg. Plasta in kycklingen väl och ställ kallt.
5. Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 40 min. Kycklingen är genomstekt när köttsaften är klar.
6. Strimla salladslöken. Låt oliverna rinna av. Garnera kycklingen med tillbehören.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar