6-8 pers.
1 kg rödbetor (Blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor)
1 påse babyspenat (70 g)
1 halloumiost (250 g)
1 dl rostade hasselnötter
balsamicosirap, tex créma di balsamico
1,5 msk olivolja
1,5 tsk flingsalt
Gör så här
1. Koka rödbetorna nätt o jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Skala dem under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor, Lägg dem i en bunke med olivoljan och flingsaltet.
2. Strö ut spenaten på ett stort fat. Lägg rödbetsklyftorna ovanpå.
3. Skär halloumin i ca 2 cm stora tärningar. Stek osten runt om i 1 msk olja i en stekpanna några minuter tills de fått färg. Strö dem över spenaten och röbetorna. Ringla balsamicosirap över och toppa med hasselnötterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar