lördag 28 april 2012

Ungsbakad rosépepparlax

för 10 personer


2 kg laxfilé
2 msk rosépeppar
0,5 tsk vitpeppar
1 dl socker
0,5 dl salt
10 cm purjolök

Gör så här
1. Putsa laxen. Krossa pepparsorterna i mortel. Blanda socker, salt och peppar. Gnid in laxen med detta. Skiva purjolöken fint och lägg och lägg på.
2. Lägg plast på laxen och låt den stå svalt i ett par timmar, tills sockret och saltet löst sig ordentligt.
3.Sätt ugnen på 175 grader. Skär laxfilén på längden och skär bort det mörka i mitten. Lägg på en smord plåt med skunnet nedåt. Sätt in i ugnen ca 20 min. Ta ut laxen och servera genast eller låt den svalna. Lika god kall/ljummen som varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar