25 bufféportioner
Pajdeg
6 dl vetemjöl special fullkorn
200 g kylskåpskallt smör
1 dl vatten (i orginalreceptet står det 4 msk vatten men jag tyckte degen blev grynig o svårarbetad då)
Fyllning
6 ägg
6 dl vispgrädde
4 dl riven ost, typ västerbotten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Garnering
200 g parmaskinka
1 kruka basilika
2 askar pärl- eller körsbärstomater (a 250 g)
tanpetare
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda pajdegen snabbt i en matberedare
3. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Klä en bakplåtsklädd plåt med djupa kanter ca 32x40 cm med degen. Nagga med en gaffel och ställ pajskalet i kylen 30 min
4. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min
5. Fyllning Blanda ägg och grädde. Fördela osten i pajskalet och häll äggblandningen över. Grädda i ca 30 min
6. Låt pajen kallna. Skär i rutor och garnera med skinkan basilika och tomat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar