tisdag 17 april 2012

Frasiga minibröd

20 st småbröd

50 g jäst
6 dl ljummet vatten
1 tsk honung
2 msk olivolja
2,5 tsk salt
3 dl havregryn
1 dl linfrön
10 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Smula och rör ut jästen i en skvätt av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, honung, olja och salt.
2. Tillsätt hvregryn, linfrön och det mesta av vetemjölet. Arbeta snabbt ihop degen (den ska bli ganska lös) med en träslev.
3. Pudra över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i 1 timme.
4. Värm ugnen till 250 grader
5. Platta försiktigt ut degen på ett mjölat bakbord OBS förstör inte jäsbubblorna! Pudra över lite mjöl.
6. Skär dem i trekantiga snibbar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda i ugnen 15-20 minuter tills bröden fått fin färg och ser riktigt frasiga ut på ytan.

TIPS! Degen kan kalljäsas över natten. Täck bunken med plastfolie och ställ in den i kylskåpet. På morgonen tar du fram degen och låt den bli rumsvarm, fortsätt sedan följa receptet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar